Kendi kaşınan adam kimi,nereye gönderdi?

DEVELERE BİNİP ARABİSTANA GİDİN!

 Bugün ‘Hiçbir yere gitmiyoruz, buradayız’ diyerek çok sesliliği savunan Bekir Coşkun, bundan sadece bir yıl önce başörtülü öğrencilere şöyle seslenmişti: Develere binip Arabistan’a gidin.

 

SEÇİMLERİN ardından “Göbeğini kaşıyan adam” benzetmesiyle halka hakaretler yağdıran ardından da “Gül benim cumhurbaşkanım olamaz” diyerek yeni bir tartışma başlatan Hürriyet yazarı Bekir Coşkun, dünkü yazısında “Benim gidecek başka yerim yok” diyerek Türkiye”den ayrılmayacağını söyledi.

Coşkun”un Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül”ü hedef alan sözlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “O zaman Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkmalı” yanıtını vermişti. Coşkun”un bu tavrı, kendisiyle çeliştiği ve “Demokrasi ona da lazım oldu” yorumlarına neden oldu. Zira Coşkun bundan bir yıl önce 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel”in başörtülü kızların Türkiye”deki eğitim hakkı için “İstiyorlarsa Suudi Arabistan”a gitsinler” şeklindeki sözlerine destek vermiş ve “Çöl yolcuları” başlıklı yazısında şunları söylemişti: “Bence bu arkadaşlar develere binip. “İslama uygun laik anayasa yapılır” diye hep birlikte Arabistan çölüne açılabilir. Öndeki devede fikir babası olarak Bülent Arınç olmalı. Elbette Başbakan ve diğerleri de…”

“TÜRK VE LAİK OLMAK”

DEMİREL”E sessiz kalan Hürriyet yazarları da bugün insan hakları konusunda hassas oldukları iddiasıyla Coşkun”a sahip çıkıyor. Hürriyet”ten Ertuğrul Özkök, “Fransız asıllı Türk vatandaşıyım. Fransa”nın vatandaşlık teklifini reddettik. Cevabım şu: Hayır Sayın Başbakan. Bir yere gitmiyoruz” diyen Coşkun”un eşi Andree Coşkun”un sözlerini köşesine taşıdı.

Hürriyet yazarı Mehmet Yılmaz da, “Komünistler Moskova”ya” dediler, gönderemediler. Sonra “Ya sev, ya terk et” dediler. Yine kaldık. Şimdi de “TC vatandaşlığından çıkın” diyorlar… Gün gelecek, geçmiştekiler gibi demokrasinin nasıl bir şey olacağını öğrenecekler. O gün geldiğinde, onlar gibi, “Araplara benzemeyi çok heves ediyordunuz. Hadi gidin Arabistan”a” demeyeceğiz elbette” diye yazdı. Yine Hürriyet”ten Yılmaz Özdil ise, “Hem Türk, hem laiksen, çaresiz tası tarağı toplayıp gideceksin buralardan” dedi.

Bu arada Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki”den “Ya sev ya terk et anlayışını Sayın Başbakanımız hiçbir zaman tasvip etmediği gibi bugün de reddetmektedir” açıklaması geldi. Erdoğan”ın sözlerinin kişisel olmadığını belirten Beki, Coşkun”un gazetesi tarafından eleştirilerin hedefi haline getirildiğini kaydetti.

“ULUSAL SALAK”

COŞKUN, 2005″te de başörtülü kadınlara “Ulusal salak” diyerek hakaret etmiş ve “Asıl salak, inanca saygısızlardır” diyen kadınlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Coşkun, seçim öncesinde de kamuoyu araştırmalarını “ti”ye almış, özellikle Tarhan Erdem”i hedef alarak, “Erdem”in şirketinin anketine göre AK Parti yüzde 48. Allah”a şükretmeliyiz ki, erdemli tarhana yoklamalar hiçbir zaman tutmuş değil” demişti.

Suudi Arabistan”a gitsinler

2 Mayıs 2006″da Demirel başörtülü kızların Türkiye”de eğitim zorluğu konusu gündeme gelince “İstiyorlarsa Suudi Arabistan”a gitsinler” demişti. Demirel bir televizyon programında çok tartışılan şu açıklamayı yapmıştı: “Orası üniversite, kuralları var. İlla başı bağlı okumak istiyorsan, başı bağlı olarak okunabilen yerler var, oraya git. Arabistan”da falan öyle yerler vardır, oraya gidin.” Bugün Coşkun”a destek verenler, Demirel”in sözleri karşısında başörtülü öğrencilere aynı desteği vermemişti. Ne haksızlığa uğrayan Bekir Coşkun ne de Hürriyet”in diğer yazarları. Konuyu görmezden gelmişlerdi.

ÇOŞKUN’UN ÇÖL YOLCULARI BAŞLIKLI YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

ensonhaber.com

Yorum bırakın